Η Βραδιά του Ερευνητή

Η Βραδιά του Ερευνητή πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014 στο Κτήριο Αβέρωφ του ΕΜΠ στο συγκρότημα της Πατησίων.
Η εν λόγω εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Horizon 2020 “2014-2015 Researchers’ Night: The Greek events”.

Τα μέλη και τα εργαστήρια της πολυτεχνειακής κοινότητας από όλες τις σχολές παρουσίασαν το ερευνητικό τους έργο με παρουσιάσεις και εντυπωσιακά πειράματα προβάλλοντας στο ευρύ κοινό τα ερευνητικά τους επιτεύγματα και βοηθώντας τους αρκετούς νέους που ήταν εκεί στον επαγγελματικό τους προσανατολισμό.Οι παρουσιάσεις διπλωματικών και διδακτορικών διατριβών αποτέλεσαν ευκαιρία για συζητήσεις γύρω από τις εξελίξεις στην επιστήμη. Ισχυρή ήταν και η παρουσία της σχολής Χημικών Μηχανικών με τα εργαστήρια καυσίμων, τροφίμων, υλικών, ανόργανης και αναλυτικής χημείας και ενόργανης χημικής ανάλυσης να μονοπωλούν το ενδιαφέρον.Οι παρουσιάσεις διπλωματικών και διδακτορικών διατριβών αποτέλεσαν ευκαιρία για συζητήσεις γύρω από τις εξελίξεις στην επιστήμη.

Αντίστοιχη εκδήλωση έλαβε χώρα στο ερευνητικό κέντρο Δημόκριτος, με τους έλληνες επιστήμονες να παρουσιάζουν την ερευνητική τους δουλειά. Μικροί και μεγάλοι εξοικειώθηκαν με την επιστήμη της χημείας και της φυσικής μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, ενώ οι ερευνητές στους τομείς των εναλλακτικών πηγών ενέργειας, των φαρμάκων, των νέων υλικών και τεχνολογιών και της βιοτεχνολογίας επεξηγούσαν την ερευνητική τους δουλειά. Στην εν λόγω εκδήλωση ενεργό συμμετοχή είχε και το Εθνικό Ίδρυμα ερευνών ενώ παρούσες ήταν και ομάδες της σχολής ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανολόγων μηχανικών του ΕΜΠ. Μεγάλη ουρά υπήρχε έξω από το πυρηνικό εργαστήριο του κέντρου ενώ διατάξεις απόσταξης γέμιζαν τον αέρα με μυρωδιές κανέλας.