Επίσκεψη στην APIVITA : Flashback

Την Πέμπτη 4/12 επισκεφθήκαμε το βιοκλιματικό εργοστάσιο της APIVITA στο Μαρκόπουλο. Ένα γκρουπ από 50 φοιτητές Χημικούς Μηχανικούς του ΕΜΠ μαζί με τη συνοδεία του καθηγητή κ. Καλογήρου, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και συνομίλησαν με στελέχη της εταιρείας.

Αρχικά, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της APIVITA κ.Κατσένιος μας παρουσίασε τόσο τη φιλοσοφία της εταιρείας όσο και τη διεθνή επιχειρηματική δραστηριότητά της. Μεταξύ άλλων ξεχώρισε η στενή σύνδεση της εταιρείας με τη φιλοσοφία του Ιπποκράτη, η μεγάλη της επιτυχία στις αγορές της Ανατολικής Ασίας και η επιμονή της στα βιολογικά ελληνικά προϊόντα.

Έπειτα, το λόγο πήρε ο διευθυντής και ιδρυτής της APIVITA ο κ.Κουτσιανάς , ο οποίος δε δίστασε να μας δώσει προσωπικές συμβουλές και να μας διηγηθεί το success story της εταιρείας.

Αργότερα, ηγήθηκε της συζήτησης ο υπεύθυνος του τμήματος R&D (Research and Development) κ. Γαρδίκης, ο οποίας μας εξήγησε τη σημαντικότερη πατέντα της εταιρείας σχετική με τη χρήση της προπόλης σε σταθερή μορφή. Ακόμη, αναφέρθηκε στο πως η εταιρεία επιστράτευσε την γενετική ταυτοποίηση και σε διάφορες άλλες τεχνολογικές πρωτοπορίες των προϊόντων.

Ακολούθησε η ξενάγηση στους χώρους του εργοστασίου: επίσκεψη στα μελίσσια, ξενάγηση στον ιπποκράτειο κήπο και φυσικά στη γραμμή παραγωγής και συσκευασίας. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν το σύστημα αντίστροφης ώσμωσης για παραγωγή υπερκάθαρου νερού καθώς και οι αυτοποιημένοι ομογενοποιητές λιπαρής και υγρής φάσης.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την απαραίτητη βόλτα στο εκπτωτικό κατάστημα του εργοστασίου και με την αναμνηστική φωτογραφία μπροστά από την ιστορική ελιά.

Αξίζει να αναφερθεί η πρόσκληση της εταιρείας στους φοιτητές χημικούς μηχανικούς  για πραγματοποίηση project στο τμήμα R&D της APIVITA καθώς και η διαθεσιμότητα θέσεων για πρακτική.  Ακόμη, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο μιας ακόμη επίσκεψης στο εργοστάσιο της APIVITA για τους φοιτητές που δεν πρόλαβαν να δηλώσουν συμμετοχή !

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες εδώ!

 

CHEMECON

Keep (Re)acting !