Πανόραμα επιχειρηματικότητας και σταδιοδρομίας

Το μεγαλύτερο πολυσυνέδριο σε θέματα επιχειρηματικότητας των νέων και επαγγελματικού προσανατολισμού αποτελεί γεγονός! Και δεν είναι άλλο από το Πανόραμα επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας. Θα πραγματοποιηθεί για 6η φορά στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών (Στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής) στις 1-3 Απριλίου με τη συμμετοχή περίπου 190 διακεκριμένων εισηγητών και τη στήριξη των πλέον αξιόλογων επιχειρήσεων. Βασικός στόχος, η ενημέρωση των νέων σχετικά με τις τάσεις και τις προοπτικές που προσφέρουν 15 τομείς της οικονομίας και απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής κατεύθυνσης.  Στήριξη σε αυτή την φιλόδοξη διαδικασία παρέχει και το Chemecon ως χορηγός επικοινωνίας που θα βρίσκεται εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου για τον κατατοπισμό  των φοιτητών  στην μεγάλη αυτή διοργάνωση αλλά και για την παροχή πληροφοριών.

55e240f61d0fd2ebb0b121fb7c870201_L

Το πρόγραμμα είναι εμπλουτισμένο με side events, εκδηλώσεις , business days , ομιλίες, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης και events που αφορούν τόσο τους μηχανικούς σαν σύνολο αλλά και τους χημικούς μηχανικούς ξεχωριστά, όπως για παράδειγμα:

  • η ομιλία που αφορά τις εξελίξεις στον φαρμακευτικό χώρο , τις τάσεις και τις προοπτικές απασχόλησης (Παρασκευή, Αίθουσα MC2 14:45 – 16:15)
  • η  καινοτομική επιχειρηματικότητα στον τομέα των τροφίμων. ( Παρασκευή, Αίθουσα MC3 16:45 – 18:15)

Ενδεικτικά αναφέρονται ομιλίες:

  • Brand You: ΄΄Καλώς ήρθατε στο ταξίδι της πρόσληψης΄΄ (Παρασκευή, Αίθουσα Σκαλκώτα 16:15 – 17:45)
  • Design και ελληνικό επιχειρείν: σχέση πολυτέλειας ή απαραίτητο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα? ( Σάββατο, Αίθουσα MC3 13:45 – 15:15)
  • Μετα το πολυτεχνείο Τι? (Κυριακή, Αίθουσα MC2 15:15 – 16:45)

 

12910384_1711158502430157_429693544_n

Και οι ομιλίες και τα event δεν σταματούν εδώ. Παράλληλες δράσεις αποτελούν τα workshops (αριθμούνται 8) με θέματα συναφή με το Project Management ,την κοινωνική επιχειρηματικότητα και ιδέες που αλλάζουν την καθημερινότητά μας και άλλα πολλά! Φυσικά δεν μπορούν να λείπουν συζητήσεις με τους εισηγητές των πάνελ αλλά και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με επιχειρηματίες και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων όπως για παράδειγμα: «Ο δρόμος προς την κορυφή»! Συζήτηση με ζωντανές εμπειρίες και κατευθύνσεις από ένα πρώην CEO. Χλουβεράκης Μανώλης, Πρόεδρος ΚΕΜΕΛ (Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος), πρώην Διευθύνων Σύμβουλος στην Johnson & Johnson Hellas. (Σάββατο 02 Απριλίου, 13:45 – 14:45) Τέλος, για ακόμη μια χρονιά συνεχίζεται δυναμικά ο θεσμός των «Business Days»! Πρόκειται για εκπαιδευτικές επισκέψεις φοιτητών και αποφοίτων διαφόρων πανεπιστημίων (Πολυτεχνείο, Οικονομικές Σχολές, Σχολές Θετικών Επιστημών κτλ), ηλικίας 18 – 30 ετών, σε πολυεθνικές επιχειρήσεις οι οποίες συνοδεύονται από παρουσιάσεις-σεμινάρια ανώτατων στελεχών των επιχειρήσεων αυτών (πολύ συχνά των ίδιων των Διευθύνοντων Συμβούλων). Όλα τα «Business Days» θα πραγματοποιηθούν μετά το Πανόραμα και συγκεκριμένα μεταξύ 10 Μαΐου και 15 Ιουλίου 2016, όμως, για να συμμετάσχει κανείς θα πρέπει να παρευρεθεί κατά τη διάρκεια του τριημέρου. Είναι μια μοναδική ευκαιρία από την οποία μόνο οφέλη μπορεί κανείς να αποκομίσει! Το αναλυτικό πρόγραμμα βρίσκεται online εδώ.

Το πρόγραμμα ικανοποιεί τις προσδοκίες ακόμη και των πιο απαιτητικών ενώ το αποτέλεσμα εγγυημένα ανταμείβει.

Το Chemecon θα βρίσκεται εκεί για να σε καθοδηγήσει στη σημαντική αυτή τριημερίδα και να σου παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες!