ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Air Liquide!

airliquideΗ Air Liquide , είναι μια γαλλική πολυεθνική εταιρεία που προμηθεύει βιομηχανικά αέρια και υπηρεσίες σε διάφορες βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων ιατρική, χημικά και ηλεκτρονικές  κατασκευές. Ιδρύθηκε το 1902, είναι η πρώτη μεγαλύτερη προμηθευτής στον κόσμο των  βιομηχανικών αερίων  και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 80 χώρες.

Η Air Liquide Ηellas είναι μέλος του διεθνούς Ομίλου Air Liquide  ο οποίος αποτελεί ηγέτη στην αγορά αερίων για την βιομηχανία, την υγεία και το περιβάλλον, λειτουργεί στην Ελληνική αγορά για παραπάνω από 100 χρόνια, κατά την διάρκεια των οποίων παραμένει ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης . Διαθέτει καινοτόμες λύσεις, οι οποίες συνεχώς εμπλουτίζουν τις πρωτοπόρες, φιλικές προς το περιβάλλον, τεχνολογίες της. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνει και στηρίζει τους πελάτες της στην κατασκευή ασφαλών και ποιοτικών προϊόντων απαραίτητων στην καθημερινή ζωή.

Η Ασφάλεια, η Ποιότητα, η Προστασία του Περιβάλλοντος αποτελούν τις θεμελιώδεις αρχές του Ομίλου στην πορεία του προς την Αειφόρο Ανάπτυξη. Και αυτή ακριβώς η στόχευση αποτελεί αντικείμενο ενασχόλησης του χημικού μηχανικού, η ανάπτυξη δηλαδή καινοτόμων  τεχνολογιών με ταυτόχρονη όμως διασφάλιση της ποιότητας του περιβάλλοντος. Κάτι τέτοιο πραγματοποιείται με την βελτιστοποίηση των παραγωγικών διαδικασιών που οδηγεί στην εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ παράλληλα βοηθά τους βιομηχανικούς πελάτες να παράγουν ‘καθαρά’ χωρίς λύματα και απόβλητα.

Τα προϊόντα της Air Liquide Hellas, σε υγρή και αέρια μορφή, έχουν πολλές εφαρμογές στην βιομηχανία (κοπή-συγκόλληση μετάλλων, μεταλλουργία, σιδηρουργία, διυλιστήρια, χημική βιομηχανία, τρόφιμα-ποτά). Εξαιρετικής καθαρότητας αέρια χρησιμοποιούνται σε ερευνητικά κέντρα, ενώ το οξυγόνο και πρωτοξείδιο (άζωτο και διοξείδιο του ανθρακα και μίγματα) έχουν εφαρμογές στην Ιατρική. Η Air Liquide διαθέτει επίσης όλη τη σειρά των ειδικών αερίων για την κατασκευή φωτοβολταϊκών panels.

Τελικά για την Air Liquide, όπως και κάθε επιτυχημένη εταιρεία, είναι οι ιδέες που δημιουργούν αξία μακροπρόθεσμα. Η συνεχής δέσμευση και εφευρετικότητα των εργαζομένων του Ομίλου αποτελούν τη βάση της ανάπτυξής της. Αξίζει να σημειωθεί η Παγκόσμια πρωτιά της όπου η Air Liquide λειτουργεί την πρώτη εγκατάσταση αποθήκευσης καθαρού ηλίου σε μεγάλες ποσότητες στο Gronau-Epe στην περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας 120 χιλιόμετρα από το Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Το Chemecon, έχει οργανώσει για σένα μια επίσκεψη στη βιομηχανική μονάδα της Air Liquide στα Οινόφυτα. Θες να δεις από κοντά πως λειτουργεί μια βαριά χημική βιομηχανία; Θες να γνωρίσεις τους Χημικούς Μηχανικούς που εργάζονται εκεί και να μάθεις για τη δουλειά τους; Θες να εξερευνήσεις τις δικές σου επαγγελματικές προοπτικές στην Air Liquide; Τότε stay tuned for more, οι αιτήσεις ανοίγουν προσεχώς!!!

Chemecon News Team

Ιφιγένεια Πανάγου