Το πρώτο τρένο που λειτουργεί με τη δύναμη του H2 !

treno-ydrogono

Για πρώτη φορά, η υδρογονοκίνητη τεχνολογία χρησιμοποιείται για τον άνθρωπο και όχι μόνο στη βιομηχανία μεταφοράς εμπορευμάτων.

Κάθε φορά που γίνεται αναφορά σε σιδηροδρομικές καινοτομίες, συνήθως, επειδή  πρόκειται για τις πιο γρήγορες , ακριβές συνδέσεις και εξελιγμένα λειτουργικά βαγόνια, λογικό είναι να προσελκύεται  το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Η Γερμανία πρωτοπορεί με εντυπωσιακό τρόπο . Το νέο γερμανικό σιδηροδρομικό project του οποίου η πραγματοποίηση  δρομολογείται για το έτος 2017, πρόκειται σίγουρα να φέρει την επανάσταση στον σιδηροδρομικό τομέα , πολύ πιθανόν σε παγκόσμιο επίπεδο , λόγω μιας αληθινά δραματικής αλλαγής. Τον Δεκέμβριο του 2017, η Γερμανία θα <<αποκαλύψει >> το πρώτο στην ιστορία επιβατικό τρένο με μόνη λειτουργική δύναμη   αυτήν του υδρογόνου.

Η γαλλική εταιρεία μεταφορών Alstom ωστόσο παρουσίασε το πρώτο τρένο υδρογόνου (με όνομα «Coradia iLint») στον κόσμο, στο Βερολίνο, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης σιδηροδρομικών μεταφορών. Το τρένο, με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, τροφοδοτείται από μια κυψέλη καυσίμου υδρογόνου που παράγει μόνο εκπομπές ατμού και συμπυκνωμένου νερού. Με γεμάτο ντεπόζιτο, το Coradia iLint θα είναι σε θέση να ταξιδεύει 600 με 800 χιλιόμετρα με ταχύτητα 140 χιλιόμετρα την ώρα, και χωρητικότητα 300 επιβατών.

%cf%85%ce%b4%cf%81%ce%bf%ce%b3%ce%bf%ce%bd%ce%bf

Η ηλεκτρική ενέργεια για την κίνηση και τον εξοπλισμό του τρένου παράγεται από την κυψέλη καυσίμου υδρογόνου, και αποθηκεύεται σε μια μπαταρία ιόντων λιθίου. Το υδρογόνο αποθηκεύεται ως αέριο σε δεξαμενές στην οροφή και η ενέργεια σχηματίζεται με χημική αντίδραση, όταν το υδρογόνο ενώνεται με το οξυγόνο στον αέρα. Πέρα από τις μηδενικές εκπομπές ρύπων, το τρένο παράγει επίσης πολύ λιγότερη ηχορύπανση. Είναι απίστευτα ήσυχο και φιλικό στο περιβάλλον, αφου όταν το υδρογόνο καίγεται με οξυγόνο παράγονται τεράστιες ποσότητες ενέργειας, με το νερό να αποτελεί το μόνο παραπροϊόν. Σε αντίθεση με το πετρέλαιο, το υδρογόνο αποτελεί καύσιμο πολύ φιλικό προς το περιβάλλον. Χαρακτηρίστηκε μάλιστα καύσιμο του μέλλοντος καθώς συνδυάζει εξαιρετική αποδοτικότητα και μηδενική ρύπανση. Γι’ αυτό το λόγο ο Ανρί Πουπάρ-Λαφάρζ, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Alstom δηλώνει  χαρακτηριστικά: «Η Alstom είναι υπερήφανη που ξεκινά μια επανάσταση στον τομέα των καθαρών μεταφορών».

Λεπτομερέστερα, όσον αφορά την μηχανική λειτουργία, κατά την επιτάχυνση, η κυψέλη καυσίμου είναι ο κύριος προμηθευτής ενέργειας. Κατά τη διάρκεια των φάσεων της χαμηλότερης επιτάχυνσης και όταν ο κινητήρας είναι σβηστός, η μπαταρία φορτίζεται εν μέρει μέσω ενός βοηθητικού μετατροπέα. Κατά τη διάρκεια της πέδησης, τα κύτταρα καυσίμου αποφορτίζονται τελείως και η ισχύς παράγεται από την κινητική ενέργεια του οχήματος. Το πλεόνασμα της ηλεκτρικής ενέργειας χρησιμοποιείται για να φορτίσει τις μπαταρίες.

Το μόνο μειονέκτημα που θα μπορούσε κανείς να διακρίνει είναι αυτό που αφορά την οικονομία του όλου εγχειρήματος. Το υδρογόνο είναι ακόμα ακριβότερο από τις άλλες πηγές ενέργειας όπως ο άνθρακας, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Οι ερευνητές βοηθούν να αναπτυχθούν εκείνες οι τεχνολογίες για να παραγάγουν το υδρογόνο σε μαζικές ποσότητες και με φτηνότερες τιμές, προκειμένου να ανταγωνιστούν με τις παραδοσιακές πηγές της ενέργειας.

Η Γερμανία έχει σήμερα σε χρήση περισσότερα από 4.000 πετρελαιοκίνητα τρένα. Η χώρα έχει δεσμευτεί όμως  να μειώσει τα επίπεδα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 40% ως το 2020.Και η παραπάνω καινοτομία οδηγεί προς την κατεύθυνση αυτή !

Chemecon News Team

Ιφιγένεια Πανάγου