Become a Chemecon Volunteer

Ένα ακόμη εξάμηνο ξεκίνησε και σε βρήκε να αναζητάς μια διέξοδο από την ρουτίνα της σχολής; Μήπως ψάχνεις κάτι διαφορετικό στο οποίο θα  διοχετεύσεις τη δημιουργικότητά σου και παράλληλα θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις νέες δεξιότητες χρήσιμες για την επαγγελματική σου πορεία και όχι μόνο; Η ομάδα του Chemecon επιθυμεί να διευρυνθεί και αναζητεί ανθρώπους με πάθος και όραμα για το αντικείμενο που σπουδάζουν. Κι αν έχεις δισταγμούς, διάβασε παρακάτω γιατί αξίζει πραγματικά να κάνεις αυτό το βήμα!

Ο ρόλος σου στην ομάδα, Λειτουργία

Στο πλαίσιο της ομάδας, θα σου δοθεί η ευκαιρία να έρθεις σε επαφή με βασικές έννοιες που αφορούν την οργάνωση και λειτουργία μίας επιχείρησης, όπως είναι ο καταμερισμός και ο συντονισμός εργασιών   (τμήματα) και ο θεσμός των συναντήσεων (meetings) και των εκπαιδεύσεων (trainings).

Όσον αφορά τον καταμερισμό, ως εθελοντής αναλαμβάνεις εξ αρχής ένα κομμάτι κι εντάσσεσαι σε ένα τμήμα ( υπο- ομάδα ) με βάση τις κλίσεις, τα ενδιαφέροντά και το χαρακτήρα σου, χωρίς όμως αυτό να είναι δεσμευτικό, αφού υπάρχει διαρκώς η δυνατότητα, έπειτα από συζήτηση, να αναλάβεις κάτι άλλο και να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου πάνω σε αυτό. Πιο συγκεκριμένα, έχεις τη δυνατότητα να ασχοληθείς με το design, το σχεδιασμό των γραφικών που πλαισιώνουν κάθε εκδήλωση, τη συγγραφή άρθρων και τη λήψη συνεντεύξεων. Ακόμη, μπορείς να συμμετάσχεις στη διοργάνωση και στην υποστήριξη σεμιναρίων και εκδρομών. Εκτός από αυτά, θα μπορούσες να βοηθήσεις στη διαχείριση και την οργάνωση των μελών, στην αξιολόγηση αυτών, καθώς και στην προώθηση της ομάδας εντός και εκτός σχολής. Φυσικά, έχεις την ελευθερία να προτείνεις οτιδήποτε καινούριο, το οποίο πιστεύεις ότι χρειάζεται η ομάδα και να αναλάβεις την υλοποίησή του. Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις ανθρώπων με στόχους και όραμα για το επάγγελμα που πρόκειται μελλοντικά να ασκήσουν!

Σε σχέση με τις συναντήσεις μας, εκεί συζητάμε για θέματα που αφορούν την ομάδα, την εξέλιξή της και τις ανάγκες της, λαμβάνουμε υπ’ όψιν όλες τις προτάσεις που τίθενται από τα μέλη, τις αξιολογούμε, τις συνδυάζουμε και καταλήγουμε στις πιο ενδιαφέρουσες με κύριο γνώμονα το συμφέρον της ομάδας, αλλά κυρίως των συμφοιτητών μας. Άλλωστε, το Chemecon είναι μία ομάδα που δημιουργήθηκε από φοιτητές για φοιτητές με στόχο τη δικτύωση των μελλοντικών Χημικών Μηχανικών με την αγορά εργασίας. Παράλληλα, διοργανώνουμε trainings για τους εθελοντές προκειμένου να εκπαιδευτούν πάνω σε σύγχρονα ηλεκτρονικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται στις επιχειρήσεις.

 

Δραστηριότητες, Επιμόρφωση, Γνωριμία- επαφή με την αγορά εργασίας

Η συμμέτοχη στο Chemecon  σου δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσεις καλύτερα διάφορες βιομηχανίες/εταιρίες που σε ενδιαφέρουν και να μάθεις από πρώτο χέρι πώς είναι η δουλειά σε αυτές μέσα από συνομιλίες με μηχανικούς και άλλα στελέχη που εργάζονται εκεί. Ακόμη, θα έχεις την ευκαιρία να εξασκήσεις τα soft skills σου, δεξιότητες εξίσου σημαντικές με τις γνώσεις, μέσα από διάφορα σεμινάρια και workshops. Πέρα βέβαια από το κομμάτι της εργασίας, διοργανώνουμε και διάφορες συναντήσεις και δραστηριότητες προκειμένου να έρθουμε πιο κοντά ως μέλη και να δέσουμε σαν ομάδα, και όπως λέμε “Work Hard-Play Hard”!

Αν λοιπόν ενδιαφέρεσαι για τα παραπάνω, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συμπληρώσεις τη φόρμα που βρίσκεται στην ιστοσελίδα μας (Chemecon.org) και να στείλεις το βιογραφικό σου με email στο info@chemecon.org έως 26/3.

Μην ξεχνάς: «Ένα όνειρο που ονειρευόμαστε μόνοι μας είναι απλά ένα όνειρο. Ένα όνειρο που ονειρευόμαστε μαζί με άλλους είναι πραγματικότητα!» -Γιόκο Όνο-

 

#Be_more_than_a_student

 


#Be_more_than_a_volunteer

 

#Keep_reacting