ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ GLOBELICS

Το Globelics είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο πάνω από 2000 ακαδημαϊκών, εστιασμένο στον τρόπο με τον οποίο η καινοτομία, μπορεί να συνεισφέρει σε μια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη. Πρακτικά είναι ένα πρόγραμμα συνεργασίας και διαδραστικής μάθησης. Μία από τις κύριες δραστηριότητές του είναι τα ετήσια συνέδρια Globelics, τα οποία συναθροίζουν πάνω από 400 κορυφαίους και νέους ακαδημαϊκούς από όλα τα έθνη. Στόχος, επίσης, του συνεδρίου είναι η ανάπτυξη ερευνητικών δεξιοτήτων, καθώς και ο προσανατολισμός της έρευνας στην κατεύθυνση των τοπικών προκλήσεων της διοργανώτριας χώρας.

Το 15ο διεθνές συνέδριο Globelics, θα διεξαχθεί στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος από τις 11 έως τις 13 Οκτωβρίου 2017 και διοργανώνεται από το εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας (ΕΒΕΟ) της σχολής Χημικών μηχανικών ΕΜΠ, σε συνεργασία με το ινστιτούτο τηλεπικοινωνιών και υπολογιστικών συστημάτων της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ. Σε αυτό το συνέδριο θα παρευρεθούν ακαδημαϊκοί από όλο τον κόσμο με σκοπό να συζητήσουν για την καινοτομία, την εξέλιξη και για την ανάπτυξη δεξιοτήτων, σε συνάφεια με την οικονομικοποίηση και την άνιση εξέλιξη της παγκόσμιας οικονομίας. Αναζητούνται νέοι ρόλοι για το κράτος, τον παραγωγικό τομέα, αλλά και τους κοινωνικούς φορείς.

Το συνέδριο θα περιλαμβάνει συνεδρίες ολομέλειας, παρουσιάσεις ερευνητικών εργασιών, αφισών (poster), βιβλίων, έκθεση για την έρευνα στη βιομηχανία της Ελλάδας και παρουσιάσεις καινοτόμων start-ups. Ακόμη, οι διοργανωτές έχουν φροντίσει η εκδήλωση να έχει και πολιτιστική πλευρά, οπότε διοργανώνονται επισκέψεις σε διάφορα αξιοθέατα της Αθήνας, καθώς και επισκέψεις σε εκθέσεις καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος.
Το κόστος συμμετοχής για τους Έλληνες φοιτητές είναι 35 ευρώ. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν τόσο προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί, όσο και διδακτορικοί φοιτητές. Το κόστος είναι πολύ χαμηλό συγκριτικά με το κόστος συμμετοχής των υπόλοιπων συμμετεχόντων, οπότε η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για κάποιο φοιτητή που θέλει να ενημερωθεί για την καινοτομία στην Ελλάδα και ίσως να εμπνευστεί και για τη δική του επαγγελματική καριέρα.

Για περισσότερες πληροφορίες για τους ομιλητές του συνεδρίου, μπορείτε να συμβουλευτείτε το ακόλουθο άρθρο: https://chemecon.org/2017/10/08/globelics-invited-speakers/ . Για περισσότερες πληροφορίες, όσον αφορά την εκδήλωση γενικότερα, μπορείτε να επισκεφτείτε το επίσημο site της εκδήλώσης: http://liee.ntua.gr/globelics2017/
Οδηγίες Εγγραφής εδώ: http://liee.ntua.gr/globelics2017/wp-content/uploads/2017/10/%CE%9F%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE%CF%82-Globelics-2017.pdf

Chemecon Newsteam,

Βασίλης Παπασημακόπουλος