Το ΕΠΙ.νοώ συναντά το Athens Digital Lab στο Μοναστηράκι | Πέμπτη 9.11.2017

 

To know better “ATHENS DIGITAL LAB”…

To Athens Digital Lab δημιουργήθηκε έπειτα από δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και την συνεργασία του με την COSMOTE και τη Νokia. Στόχος του είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της και των επισκεπτών της και η ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμό της πόλης. Μέσο σε αυτό αποτελεί η υποστήριξη της δημιουργίας και ωρίμανσης εφαρμογών που απαντούν σε πραγματικές ανάγκες της Αθήνας. Όλα αυτά με πρωταρχικό μέλημα την καινοτομία και την νεανική επιχειρηματικότητα.

To know better “ΕΠΙ.νοώ”…

Το ΕΠΙ.νοώ ΕΠΙΣΕΥ – ΕΜΠ αποτελεί πρωτοβουλία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, μέσω της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜοΚΕ ΕΜΠ) και του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ), σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων. Η ίδρυση και αρχική λειτουργία της χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2007-2013». Σκοπός είναι η προσέλκυση πρωτότυπων και καινοτόμων ιδεών, η ανάδειξη των δυνατοτήτων επιχειρηματικής δράσης και η υποστήριξη της μετεξέλιξής τους σε εμπορικά αξιοποιήσιμα προϊόντα και υπηρεσίες. Στηρίζει τη δράση φοιτητών και  ερευνητών μηχανικών. Μία από τις βασικές του δράσεις είναι η διοργάνωση διαγωνισμών καινοτομίας.

Βρήκατε ομοιότητες στα παραπάνω; Και αυτοί. Γι’ αυτό με χαρά σας ανακοινώνουμε πως την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου στις 18.00, τo ΕΠΙ.νοώ συναντά το Athens Digital Lab του δήμου Αθηναίων. Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί Βλαχάβα 6-8, Μοναστηράκι, όπου θα γίνει η παρουσίαση του ανοικτού διαγωνισμού, καθώς και των θεματικών ενοτήτων του, γύρω από τις οποίες θα πρέπει να κινούνται οι προτάσεις που θα κατατεθούν.

Ας ρίξουμε μια ματιά στον διαγωνισμό πριν την Πέμπτη όμως…

Το Athens Digital Lab αναζητά ψηφιακές ιδέες που αλλάζουν την πόλη και καλεί άτομα, ομάδες και νεοφυείς επιχειρήσεις που αγαπούν την τεχνολογία και την καινοτομία να καταθέσουν τις προτάσεις τους, που απαντούν σε πραγματικές ανάγκες της πρωτεύουσας και θα εξελιχθούν σε προηγμένες λύσεις Internet of Things (IoT – Διαδίκτυο των Πραγμάτων) για έξυπνες πόλεις.

Οι θεματικές γύρω από τις οποίες θα πρέπει να κινούνται οι προτάσεις είναι: Καθαριότητα, Στάθμευση, Διαχείριση Πρασίνου, Διαχείριση Δημόσιου Χώρου, Διαχείριση Στόλου Οχημάτων, Ανοικτή Θεματική Ενότητα.

Μετά από ανοικτό διαγωνισμό που θα ολοκληρωθεί στις 19/11, θα επιλεγούν 5 ομάδες, οι οποίες για 6 μήνες θα έχουν στη διάθεσή τους:

  • σύγχρονο, προσωπικό και πλήρως εξοπλισμένο χώρο εργασίας
  • συμβουλευτική υποστήριξη από στελέχη της ΝΟΚΙΑ, της Cosmote, του δήμου Αθηναίων και εξειδικευμένα στελέχη της αγοράς
  • τον απαραίτητο εξοπλισμό για την υλοποίηση της ιδέας (s/w & h/w)
  • πρόσβαση στην εξειδικευμένη ΙοΤ πλατφόρμα της Νokia, IMPACT
  • υπηρεσίες και εξοπλισμό δικτύου από την Cosmote
  • πραγματικές δοκιμές πεδίου

Παράλληλα, μετά το 6μηνο, οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να υλοποιήσουν τη λύση τους στον δήμο Αθηναίων, καθώς και την ευκαιρία εμπορικής συνεργασίας με την Νokia και την Cosmote.
Τι περιμένεις για να καταθέσεις την δική σου;