Επισκεψη στην ΒΙΑΝΕΞ: Οσα θελετε να ξερετε

Την Παρασκευή 1/12 το Chemecon θα πραγματοποιήσει την πρώτη του εκδρομή στην Πάτρα, η οποία θα διαρκέσει δύο ημέρες. Στο πλαίσιο αυτού του ταξιδιού, οι φοιτητές θα επισκεφτούν αρκετές βιομηχανίες και θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν χημικούς μηχανικούς, οι οποίοι θα τους ενημερώσουν για τις προοπτικές του επαγγέλματος. Μία από τις επισκέψεις τους θα λάβει χώρα στην ελληνική φαρμακευτική εταιρεία ΒΙΑΝΕΞ.

Η εταιρεία ΒΙΑΝΕΞ εντάσσεται στον όμιλο Γιαννακόπουλου, μία οικογένεια η οποία ασχολείται με την φαρμακευτική βιομηχανία για περισσότερα από 90 χρόνια. Ειδικότερα, το 1924 ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος άνοιξε ένα από τα πρώτα φαρμακεία της Αθήνας. Έπειτα, ο Παύλος Γιαννακόπουλος ίδρυσε το 1960 την εταιρεία ΦΑΡΜΑΓΙΑΝ, η οποία επεκτάθηκε τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Το 1971, η εταιρεία μετονομάστηκε σε ΒΙΑΝΕΞ και μέσω της συνεργασίας της με σπουδαίες εταιρείες του εξωτερικού κατάφερε να καταξιωθεί στον χώρο του φαρμάκου. Έκτοτε, ακολούθησε η δημιουργία των εργοστασίων της ΒΙΑΝΕΞ στην Αθήνα, με αποκορύφωμα την ίδρυση του τέταρτου και τελευταίου εργοστασίου της στην Πάτρα το 1999.

Η φαρμακοβιομηχανία παράγει ή εισάγει, συσκευάζει, προωθεί και διανέμει ένα μεγάλο αριθμό γνωστών φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων που καλύπτουν όλες τις θεραπευτικές κατηγορίες. Στα προϊόντα της εντάσσονται συνταγογραφούμενα και μη φάρμακα, συμπληρώματα διατροφής, διαγνωστικά, καλλυντικά καθώς και σκευάσματα για την βρεφική ηλικία. Η ΒΙΑΝΕΞ εξάγει προϊόντα σε 35 χώρες στην Ευρώπη (Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία, Δανία), στη Μέση Ανατολή (Ιορδανία, Σ. Αραβία), στην Αφρική (Τυνησία,Σουδάν, Νότια Αφρική) και στην Ασία (Φιλιππίνες, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Βιετνάμ).

Η ΒΙΑΝΕΞ δίνει ιδιαίτερη βάση στην τήρηση των προτύπων ασφαλείας και ποιότητας. Η Διασφάλιση Ποιότητας επιτυγχάνεται από την κεντρική Διεύθυνση Διασφάλισης / Διαχείρισης Ποιότητας του ομίλου και τις 4 Διευθύνσεις QA, μία σε κάθε παραγωγική μονάδα. Έμπειροι και εξειδικευμένοι επιστήμονες (χημικοί, φαρμακοποιοί, βιολόγοι, βιοχημικοί και ιατροί) εργάζονται στις Διευθύνσεις QA και QC, διασφαλίζοντας ότι τα προϊόντα είναι υψηλής ποιότητας και παραμένουν ασφαλή για τη δημόσια υγεία. Μάλιστα, το 2011 έλαβε την έγκριση του Παγκόσμιου Οργανισμού Φαρμάκων ως προμηθευτή. Η φαρμακοβιομηχανία ΒΙΑΝΕΞ μετράει ήδη πολλές διακρίσεις με πιο πρόσφατες το 2015 στον τομέα της εξωστρέφειας και των υγιέστερα αναπτυσσόμενων εταιριών.

Συνολικά, η ΒΙΑΝΕΞ αποτελεί μία από τις πιο δυναμικές εταιρείες στον χώρο των φαρμάκων και ένα από τα κορυφαία παραδείγματα ελληνικής επιχειρηματικότητας. Το μέγεθος της παραγωγής της, η ποικιλία των προϊόντων της, η καθολική τήρηση των διεθνών κανόνων ασφάλειας και ποιότητας, την καθιστούν μία εταιρία που σίγουρα αξίζει να επισκεφτεί κάποιος. Ιδιαίτερα ένας μελλοντικός χημικός μηχανικός, μπορεί να εμπνευστεί και να αποσαφηνίσει οποιοδήποτε απορία του σχετικά με τον ρόλο του σε μια φαρμακοβιομηχανία.

CHEMECON WILL BE THERE

Μπαριτάκη Καλλιόπη,

Chemecon Newsteam