Επισκεψη στην Αμεκων: ολα οσα θελετε να μαθετε

Η εταιρία ΑΜΕΚΩΝ με πολυετή εμπειρία στο χώρο του μολύβδου, ιδρυθείσα το 2007, δραστηριοποιείται στην ανακύκλωση χρησιμοποιημένων συσσωρευτών μολύβδου-οξέος, παλαιών υλικών με περιεκτικότητα σε Pb ≥50% και στη δευτερογενή παραγωγή Pb. Η μονάδα παραγωγής είναι εγκατεστημένη στη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών και η ετήσια δυναμικότητα παραγωγής ξεπερνά τους 12000 τόνους. Τα τελικά προϊόντα που διατίθενται στην αγορά είναι κράματα Pb, πρώτη ύλη πολυμερούς πολυπροπυλενίου και σύντομα θα διατεθεί στην αγορά σκόνη θειικού νατρίου.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της συγκεκριμένης εταιρίας είναι ότι οι πρώτες ύλες της βιομηχανίας δεν προέρχονται από την εξόρυξη του μολύβδου, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά από την ανακύκλωση του. Για παράδειγμα συλλέγονται μπαταρίες αυτοκινήτων από Eταιρίες Oχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής, από βιομηχανίες που έχουν το Pb ως παραπροϊόν και από απόβλητα Pb (οικοδομικά υλικά και άλλα).  Βλέπουμε λοιπόν ένα ιδιαίτερα φιλικό προφίλ ως προς το περιβάλλον και αυτό επεκτείνεται και στο σεβασμό της εταιρίας προς τους εργαζομένους.

Συνολικά θεωρώ ότι η συγκεκριμένη εταιρία αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα εφαρμογής των αρχών του Χημικού Μηχανικού στη βιομηχανία, καθώς εμπλέκονται τομείς όπως οι φυσικές και οι χημικές διεργασίες, ο τομέας των υλικών και η επεξεργασία αποβλήτων. Ιδιαίτερα δε για κάποιον ο οποίος θα ήθελε να ζήσει εκτός Αθηνών, πιστεύω ότι είναι μια πάρα πολύ καλή επιλογή και αξίζει σίγουρα να την επισκεφθεί κανείς.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.amekon.gr/el

CHEMECON WILL BE THERE

Παπασημακόπουλος Βασίλης,

Chemecon Newsteam