Το Chemecon τον τελευταίο χρόνο, έχει ξεκινήσει την παραγωγή ενός podcast με τίτλο ChemEng Talks!

Στο εισαγωγικό μας επεισόδιο, με  τίτλο ¨Meet Chemecon¨, έχουμε καλεσμένο τον πρώτο General Coordinator της ομάδας μας, Γιώργο Ψαρέλλη, ο οποίος μοιράζεται τις εμπειρίες του από τα πρώτα χρόνια του Chemecon. Μπορείτε να το ακούσετε παρακάτω:

Στη συνέχεια, στην πρώτη σειρά επεισοδίων, συζητάμε με καθηγητές και εκπροσώπους των εργαστηρίων της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, οι οποίοι μας παρουσιάζουν την ερευνητική δραστηριότητα του εργαστηρίου και του κλάδου τους.

Επεισόδιο 1: Βιοτεχνολογία με τον κ. Ευάγγελο Τόπακα

Το θέμα αυτού του επεισοδίου είναι η Βιοτεχνολογία και ως καλεσμένο στην εκπομπή μας έχουμε τον Αναπληρωτή Καθηγητή της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, Ευάγγελο Τόπακα. Ο κύριος Τόπακας, μεταξύ πολλών θεμάτων, παρουσιάζει τον κλάδο της Βιοτεχνολογίας διαχονικά αλλά και σύγχρονα, αφηγείται την πορεία του, περιγράφει την καθημερινότητα που βιώνουν τα μέλη του εργαστηρίου του και μας μιλάει για τη συνεισφορά της Βιοτεχνολογίας σε κλάδους της Χημικής Μηχανικής, όπως η Μηχανική Τροφίμων, Πολύμερών και Καυσίμων.

Επεισόδιο 2: Θερμοδυναμική με τον κ. Επαμεινώνδα Βουτσά

Το θέμα αυτού του επεισοδίου είναι ο κλάδος της Θερμοδυναμικής, και ως καλεσμένο για αυτό το πεδίο, έχουμε τον Καθηγητή της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, Επαμεινώνδα Βουτσά. Ο κύριος Βουτσάς αποσαφηνίζει τους τομείς της επιστήμης της θερμοδυναμικής, περιγράφει την καθημερινότητα φοιτητών και ερευνητών στο εργαστήριό του και παρουσιάζει τις πρόσφατες ερευνητικές τάσεις τόσο στη σχολή μας, όσο και γενικότερα στον κλάδο της θερμοδυναμικής. Μέσω αυτών, μαθαίνουμε περισσότερα για μία από τις βασικότερες επιστήμες, η οποία αποτελεί ένα από τα θεμέλια της Χημικής Μηχανικής.