#AskTheStreet: Εκπόνηση εργασίας ή γραπτή εξέταση ;

Η εξεταστική περίοδος αποτελεί μια από τις πιο αγχωτικές περιόδους στην φοιτητική ζωή. Η κλασική ερώτηση που ταλανίζει το σύνολο των φοιτητών είναι πώς θα εξοικονομήσουν χρόνο προκειμένου να αφομοιώσουν την ύλη του μαθήματος που θα εξεταστούν. Το ερώτημα απλοποιείται στην γραπτή εξέταση του μαθήματος ή στην εκπόνηση εργασίας για την απόκτηση του βαθμού.

Για να δείτε ολόκληρο το άρθρο του citycampus πατήστε εδώ.

#Foititips: 6+1 έξυπνοι τρόποι να ενισχύσεις το βιογραφικό σου!

Όταν η αγορά είναι γεμάτη με καλλιεργημένους υποψηφίους για μια θέση εργασίας, το δικό σου βιογραφικό πρέπει να ανταγωνιστεί με του οποιουδήποτε και να φτάσει στην κορυφή. Οι εργοδότες ψάχνουν για υπαλλήλους που καταλαβαίνουν τον τομέα τους. Που έχουν τα πιο ανεπτυγμένα προσόντα (ανθεκτικότητα, ευελιξία, κοινωνικότητα, δυνατότητα ένταξης σε πολιτισμική ομάδα και άλλα). Συχνά, μάλιστα, κατά την διάρκεια της συνέντευξης για μια εργασία, οι ερωτήσεις δεν περιορίζονται μόνο στα επιτεύγματα του βιογραφικού σου, αλλά και για τον ελεύθερο χρόνο σου.

Για να δείτε ολόκληρο το άρθρο του citycampus πατήστε εδώ.

 

Περιβάλλον: 8+1 τρόποι για να το σώσεις

Ο πλανήτης είναι ένας χώρος που μας φιλοξενεί και η πορεία μας είναι αναλώσιμη, γι’ αυτό καθίσταται αδήριτη ανάγκη να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος, με το να αλλάξουμε συνήθειες και να αποκτήσουμε νέες, πιο ωφέλιμες για το περιβάλλον, καθώς επίσης, και να προβούμε σε απλές, καθημερινές ενέργειες, ώστε να συμβάλλουμε στην διαφύλαξη των φυσικών πόρων του πλανήτη.

Για να δείτε ολόκληρο το άρθρο του citycampus πατήστε εδώ.

5 Σημάδια ότι το Πανεπιστήμιο νοιάζεται για την καριέρα σου

Καθημερινά όλο και περισσότεροι νέοι προβληματίζονται για το μέλλον τους και συγκεκριμένα, για την απορρόφησή τους από την αγορά εργασίας. Πρόκειται για ένα φλέγον θέμα που «καίει» ακόμα περισσότερο τους σημερινούς φοιτητές, οι οποίοι κοπιάζουν για την απόκτηση ενός πτυχίου(για αρχή), ώστε να έχουν το δικαίωμα αργότερα να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Δυστυχώς, πολλά από τα Πανεπιστήμια της χώρας μας δεν εστιάζουν στην μετέπειτα πορεία του φοιτητή σχετικά με την επαγγελματική του αποκατάσταση. Ωστόσο, αν ψάξει κάποιος καλύτερα, θα αποκωδικοποιήσει ορισμένες ενδείξεις που φανερώνουν το βαθύτερο ενδιαφέρον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για την απαραίτητη υποστήριξη των νέων στον τομέα αυτό.

Για να δείτε ολόκληρο το άρθρο του citycampus πατήστε εδώ.

Εργαλεία για μια πετυχημένη αναζήτηση εργασίας

Είναι κοινότυπο να γράψουμε ότι η αναζήτηση εργασίας αποτελεί μία δύσκολη, χρονοβόρα και ψυχοφθόρα διαδικασία. Παρόλα αυτά είναι γεγονός ότι η ύπαρξη του Ίντερνετ κάνει τα πράγματα λίγο πιο εύκολα. Αυτό διότι περιλαμβάνει τα «εργαλεία» που είναι αναγκαία για κάθε άνθρωπο που ψάχνει την επόμενη δουλειά του/της. Ας τα δούμε ένα προς ένα.

Για να δείτε ολόκληρο το άρθρο του citycampus πατήστε εδώ.

Ψηφιακές δεξιότητες: Το μέλλον της εργασίας

Οι παγκοσμίως ραγδαίες μεταβολές στην τεχνολογία προκαλούν νέα δυναμική στην οικονομία, νέες ευκαιρίες απασχόλησης, νέες συνθήκες και απαιτήσεις στην αγορά εργασίας. Στο κέντρο του νέου εργασιακού περιβάλλοντος βρίσκεται η ζήτηση νέων γνώσεων και σύγχρονων, νέου τύπου δεξιοτήτων και επαγγελμάτων. Η ικανοποίηση αυτών των αναγκών μπορεί να επιτευχθεί μέσω της βελτίωσης της κατάρτισης των εργαζόμενων σε όλα τα επίπεδα.

Για να δείτε ολόκληρο το άρθρο του citycampus πατήστε εδώ.

#AskTheStreet: Και μετά το πτυχίο τι; Μεταπτυχιακό ή Εργασιακή εμπειρία;

Με αυτό το ερώτημα θα έρθει αντιμέτωπος κάθε φοιτητής και φοιτήτρια όταν πλησιάζει το τέλος των σπουδών του. Ένα μεταπτυχιακό μπορεί να του προσφέρει μεγαλύτερη γνώση και ειδίκευση στην επιστήμη του. Μια δουλειά θα τον εφοδιάσει με μεγαλύτερη εργασιακή εμπειρία. Φυσικά, πέρα από τις επιθυμίες μας, υπάρχει και η οικονομική πραγματικότητα που μπορεί να οδηγήσει σε άμεση αναζήτηση εργασίας.

Για όλα αυτά μιλήσαμε με δύο νέες γυναίκες. Η Μαριάννα, τώρα ολοκληρώνει τις σπουδές της και βρίσκεται αντιμέτωπη με αυτό το δίλημμα. Η Έφη, πτυχιούχος που τελικά βγήκε στην αγορά εργασίας και μας μεταφέρει την πείρα της.

Για να δείτε ολόκληρο το άρθρο του citycampus πατήστε εδώ.

#FoitiTips: Τι να κάνεις τώρα για να μην το μετανιώσεις αργότερα

Όταν βρίσκεσαι στη δεκαετία των 20 νιώθεις ότι έχεις όλο το χρόνο μπροστά σου για να κάνεις αυτά που θέλεις, να αποκτήσεις ό,τι επιθυμείς και να ζήσεις όπως θέλεις. Η πικρή αλήθεια όμως είναι ότι ο χρόνος περνάει και περνάει πιο γρήγορα από όσο το συνειδητοποιούμε και από όσο μπορούμε να το αντέξουμε. Γι’ αυτό ας μην αναβάλλουμε ό,τι μπορούμε να κάνουμε τώρα σε ό,τι αφορά τη μόρφωση, την απόκτηση ικανοτήτων και εμπειριών και την εκπλήρωση επιθυμιών και στόχων. Ας δούμε, λοιπόν, σε τι αξίζει να αφιερώσουμε το χρόνο μας τώρα για να μην το μετανιώσουμε αργότερα.

 

Για να δείτε ολόκληρο το άρθρο του citycampus πατήστε εδώ.

Διαδικτυακές vs ψηφιακές συνεντεύξεις

Το επιχειρείν στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στους ανθρώπους. Η επιλογή του ανθρώπινου δυναμικού απασχολεί όλες τις επιχειρήσεις και η επιτυχής έκβασή του αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες επιτυχίας για την επιχείρηση. Σχετικά πρόσφατα, λόγω και των υγειονομικών συνθηκών, υπήρξε τεράστια άνοδος στη χρήση διαδικτυακών συνεντεύξεων με πιο τελευταία καινοτομία την ασύγχρονη συνέντευξη.

Για να δείτε ολόκληρο το άρθρο του citycampus πατήστε εδώ

Video games: 6+1 μαθήματα καριέρας

Video games. Αν και κάποιοι τα θεωρούν χάσιμο χρόνου, αρκετοί πιστεύουν ότι αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα. Πέρα όμως από τις διαφορετικές απόψεις γι’ αυτά, τι σχέση μπορεί να έχουν τα video games με την καριέρα;

Για να δείτε ολόκληρο το άρθρο του citycampus πατήστε εδώ

 

Οδηγός Master: Χημεία

Η Χημεία είναι μία από τις Φυσικές επιστήμες, η οποία ερευνά και μελετά τα χημικά στοιχείακαι τις χημικές ενώσεις που αποτελούνται από άτομα, μόρια και ιόντα.  Παράλληλα μελετά τη σύνθεση και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των στοιχείων, αλλά και τις αλλαγές που υφίστανται κατά τη διάρκεια χημικών αντιδράσεων με άλλες ουσίες. Στο πεδίο του γνωστικού αντικειμένου της, η Χημεία κατέχει μια ενδιάμεση θέση μεταξύ της Φυσικής και της Βιολογίας.

Για να δείτε ολόκληρο το άρθρο του citycampus πατήστε εδώ

#AskTheStreet: Το homework ωφελεί;

Το λεγόμενο homework, ή ασκήσεις για το σπίτι, αποτελεί μέρος της ζωής όλων μας ήδη από την πρώτη τάξη του Δημοτικού. Και συχνά συνεχίζει στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εκ μέρους του citycampus.gr, συζήτησα με τρεις φοιτήτριες για το θέμα του homework και της αξίας του. Η καθεμία έχει διαφορετικό background (οικογενειακό, εργασιακό, ακαδημαϊκό). Μιλούν οι εξής: Χριστίνα (φοιτήτρια Παιδαγωγικής Σχολής), Σ.Κ. (φοιτήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας), Νανά (φοιτήτρια στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε.).

Για να δείτε ολόκληρο το άρθρο του citycampus πατήστε εδώ

Brainwriting: Το εργαλείο για την ανάπτυξη ιδεών

Μια από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους ανάπτυξης ιδεών, κυρίως στον κόσμο των εταιριών, είναι το brainstorming. Η διαδικασία περιλαμβάνει την συγκέντρωση των συνεργατών σε έναν χώρο, όπου ξεκινούν να συζητούν για τις ιδέες που έχουν πάνω σε ένα συγκεκριμένο θέμα. Η μέθοδος αυτή βασίζεται στην απελευθέρωση του δημιουργικού πνεύματος των συμμετεχόντων. Αν είσαι ένας εξωστρεφής άνθρωπος, που έχεις το θάρρος να μιλάς ανοιχτά για τις ιδέες σου εν τη γενέσει, πριν προλάβουν να αποκρυσταλλωθούν, τότε το brainstorming είναι για σένα. Όμως, η διαδικασία αυτή δεν ταιριάζει σε όλους.

Για να δείτε ολόκληρο το άρθρο του citycampus πατήστε εδώ

#FoitiTips: Αντιμετώπισε το άγχος στο Πανεπιστήμιο

Η εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο είναι το ξεκίνημα μίας συναρπαστικής καινούριας ζωής, γεμάτη εμπειρίες και εγχειρήματα, που σε ωθούν διαρκώς να ανακαλύψεις και να επαναπροσδιορίσεις τον εαυτό σου. Ωστόσο, η φοιτητική ζωή χαρακτηρίζεται από προκλήσεις που μπορούν να αποτελέσουν πηγή άγχους αν δεν τις διαχειριστείς. Εδώ θα βρεις μερικές συμβουλές-tips που μπορείς να ακολουθήσεις, ώστε να κρατήσεις μόνο τα θετικά από τη φοιτητική ζωή, αποβάλλοντας το περιττό άγχος.

Για να δείτε ολόκληρο το άρθρο του citycampus πατήστε εδώ.

Διαφορετικοί τύποι μάθησης

Έχεις αναρωτηθεί πώς και πότε ξεκινήσαμε να μαθαίνουμε; Όλοι οι άνθρωποι δεχόμαστε ποικίλα ερεθίσματα από την στιγμή που γεννιόμαστε. Μαθαίνουμε να λέμε τις πρώτες μας λέξεις, να διαβάζουμε, να περπατάμε, αλλά και να επικοινωνούμε με τους συνανθρώπους μας. Η μάθηση είναι μία συνεχής διαδρομή, κατά την οποία ο άνθρωπος ανακαλύπτει συνεχώς τον εαυτό του και τον κόσμο.

Κοιτώντας προσεκτικά τους ανθρώπους, μπορούμε εύκολα να αντιληφθούμε πως ο καθένας μαθαίνει με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Η μάθηση δεν είναι μονόπλευρη. Προϋποθέτει την ενεργοποίηση αισθήσεων και κινήσεων σε ποικίλους συνδυασμούς. Μάλιστα έχει γίνει αντιληπτό πως μπορεί να  μαθαίνουμε πιο εύκολα ή πιο δύσκολα ανάλογα με τις συνθήκες πραγματοποίησης της μάθησης.

Η χρήση διαφορετικών μαθησιακών μεθόδων αποτελεί μία νέα προσέγγιση στην εκμάθηση νέων δεξιοτήτων και γνωστικών αντικειμένων καθιστώντας το μονοπάτι της μάθησης ακόμη πιο ελκυστικό.

Για να δείτε ολόκληρο το άρθρο του citycampus πατήστε εδώ.

Από το Βιογραφικό στη Συνέντευξη: Πώς να ξεχωρίσεις

Ένα σωστό βιογραφικό και μια πετυχημένη συνέντευξη είναι ένας συνδυασμός που αποτελεί τη χρυσή συνταγή για καθένα που φιλοδοξεί να εξασφαλίσει μία πολυπόθητη θέση εργασίας. Έχεις τα προσόντα; Ξέρεις πώς να τα παρουσιάσεις σωστά για να γίνεις ελκυστικός στην αγορά εργασίας;

Για να δείτε ολόκληρο το άρθρο του citycampus πατήστε εδώ.

Τι δεν ποστάρουμε σε ένα επαγγελματικό προφίλ

Δε χρειάζεται να γράψουμε πολλά στην εισαγωγή του παρόντος άρθρου. Είναι ευρέως γνωστό πως τα social media αποτελούν εργαλεία καθορισμού ενός επαγγελματικού προφίλ. Άρα για εμάς είναι σημαντικό να εξετάσουμε τι δεν πρέπει να ποστάρει ένας σοβαρός επαγγελματίας στα social media.

Για να δείτε ολόκληρο το άρθρο του citycampus πατήστε εδώ.

#Foititips: Οδηγός προσαρμογής για πρωτοετείς

Η είσοδος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση πέρα από το επόμενο ακαδημαϊκό βήμα συνιστά και το ανώτατο στάδιο κοινωνικοποίησης των μαθητών, εφόσον μετεξελίσσονται σε φοιτητές. Είσαι στην ηλικία των 18 ετών. Για τον υπόλοιπο κόσμο θεωρείσαι ενήλικας, πάρα το γεγονός ότι ακόμη στην ψυχή σου κυριαρχεί η παιδική ανεμελιά. Στη δύσκολη αυτή μετάβαση υπάρχουν δύο σκέλη. Από την μία, υπάρχει η προσαρμογή των πρωτοετών φοιτητών υπό κανονικές συνθήκες. Από την άλλη, υπό συνθήκες πανδημίας του κορωνοϊού.

Για να δείτε ολόκληρο το άρθρο του citycampus πατήστε εδώ.

Τι δεν λέμε σε μία συνέντευξη για δουλειά

Τα κατάφερες! Έκανες το πρώτο βήμα. Σε κάλεσαν σε μία συνέντευξη για δουλειά. Όμως, αυτό δεν αρκεί, προφανώς. Πρέπει να πας προετοιμασμένος/η στο ραντεβού. Και να αποφύγεις τις «κοτσάνες». Για αυτό λοιπόν, γράψαμε έναν οδηγό για το τι δεν πρέπει να πεις σε πιθανή μελλοντική σου συνέντευξη!

Για να δείτε ολόκληρο το άρθρο του citycampus πατήστε εδώ.

4 τρόποι να βρεις τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου

Όλοι μας έχουμε βρεθεί κάποια στιγμή σε αδιέξοδο σχετικά με το τι θα κάνουμε επιτέλους στη ζωή μας. Υπαρξιακά προβλήματα δεν αντιμετωπίζουν μόνο οι γυναίκες όπως πολλοί λανθασμένα πιστεύουν αλλά αφορούν κάθε άνθρωπο παγκοσμίως. Παρακάτω είναι μερικοί τρόποι που ίσως σε βοηθήσουν να ανακαλύψεις με τι θέλεις να ασχοληθείς στη ζωή σου.

Για να δείτε ολόκληρο το άρθρο του citycampus πατήστε εδώ.