Το Κτήμα Κοκοτού βρίσκεται στην Σταμάτα από όπου και ξεκίνησε η ιστορία του 40 χρόνια πριν. Οι αμπελώνες του κτήματος φτάνουν τα 70 στρέμματα στα οποία καλλιεργούνται διεθνείς ποικιλίες όπως Cabernet Sauvignon, Merlot και Chardonnay.

SHOW MORE ...


Ταυτόχρονα, παραλαμβάνει και επεξεργάζεται καρπό από συνεργαζόμενους αμπελώνες ποικιλιών Σαββατιανό, Ροδίτη & Gewürztraminer. Οι 7 ετικέτες που εμφιαλώνει φτάνουν αθροιστικά τις 50.000 φιάλες ετησίως.

Το οινοποιείο, εντός του αμπελώνα, αν και μικρής δυναμικότητας, είναι πλήρως εξοπλισμένο με μηχανολογικό εξοπλισμό προηγμένης τεχνολογίας με σκοπό την παραγωγή εμφιαλωμένου οίνου υψηλής ποιότητας. Μετά την παραλαβή του, ο καρπός μετατρέπεται σε μούστο. Την παραγωγή μούστου ακολουθεί η διαδικασία τη ζύμωσης πριν ολοκληρωθεί η επεξεργασία του οίνου με την διαδικασία της διαύγασης κατά την οποία αφαιρούνται στερεά όπως νεκρά κύτταρα ζυμομυκήτων, τανίνες και πρωτεΐνες. Το προϊόν που παραλαμβάνεται φυλάσσεται σε ιδανικές συνθήκες για παλαίωση κρασιού στην υπόγειο κάβα έως και την εμφιάλωσή του.
Στο κτήμα περιλαμβάνονται πέρα από τις τεράστιες εκτάσεις αμπελιών, ένας βιολογικός ελαιώνας, ένας μελισσώνας, ένας ορνιθώνας και ένας λαχανόκηπος. Στον ελαιώνα εντοπίζονται εκατοντάδες ελαιόδεντρα ποικιλιών «Κορωναίικη» και «Μανάκι» καθώς το ημιορεινό κλίμα σε συνδυασμό με τις βέλτιστες μεθόδους βιολογικής καλλιέργειας αποτελούν ιδανικές συνθήκες για την παραγωγή εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου. Σε αυτό συμβάλλουν, πέρα από την καταλληλότητα των ποικιλιών αυτών για το ελληνικό έδαφος , και η άρτια ψυχρή κατεργασία του ελαιόκαρπου.

Το κτήμα ανοίγει τις πόρτες του την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με σκοπό την εξοικείωση των επισκεπτών με την οινοποιία και την περιήγηση στους αμπελώνες και τα μονοπάτια του κτήματος.

SHOW LESS