Τι είναι τα μέλη του Chemecon;

Η επιστήμη της χημικής μηχανικής είναι ένα από τα πιο εξελισσόμενα και ευρεία πεδία της μηχανικής, αγγίζοντας τομείς όπως τρόφιμα, ενέργεια και καύσιμα, νανοτεχνολογία, φάρμακα, υλικά, βιώσιμες βιομηχανίες κ.α. Συνεπώς, το Chemecon/ Chemical Engineers Connected οραματίζεται να δημιουργήσει ένα ενεργό και συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο νέων Χημικών Μηχανικών, το οποίο θα προάγει τη καινοτομία στη βιομηχανία, την έρευνα και γενικότερα την οικονομία.

Αυτό το επιτυγχάνουμε επενδύοντας στον προσανατολισμό και ενδυνάμωση του φοιτητή χημικού μηχανικού, οργανώνοντας δράσεις όπως ημερίδες, σεμινάρια, επισκέψεις στη βιομηχανία, εκδρομές και ομιλίες. Όλα τα εγχειρήματα έχουν κεντρικό στόχο την ομαλή μετάβαση του φοιτητή ΧΜ από το πανεπιστήμιο στην αγορά εργασίας. Το Chem-Community προωθεί την ανταλλαγή ιδεών και των προβληματισμών καθώς και, τη σύνδεση των ΧΜ φοιτητών από όλες τις σχολές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Γιατί να γίνω μέλος;

Ως ανταπόδοση στην υποστήριξη σου, προσφέρουμε επιπρόσθετα:

  1. Εξειδικευμένες δράσεις για τα μέλη
    • σεμινάρια/workshops για Χημικούς Μηχανικούς
    • πολυήμερες εκδρομές με στόχο την επίσκεψη βιομηχανιών και εταιρειών εκτός Αθήνας
    • networking εκδηλώσεις με τελειόφοιτους φοιτητές του κλάδου κ.α.
  2. Ένταξη σε μια διαρκώς αυξανόμενη κοινότητα νέων Χημικών Μηχανικών, διαφόρων ηλικιών, όπου μπορείς να συμμετέχεις ενεργά, να ανταλλάσσεις ιδέες, εμπειρίες αλλά και προβληματισμούς σου με τα υπόλοιπα μέλη και να καταφέρουμε συλλογικά την αλλαγή που επιθυμείς να δεις στον κλάδο μας. Επίσης θα ανήκουν σε μια κοινότητα που θα μπορούν να έρθουν σε επαφή με μεγαλύτερους φοιτητές (προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς ή διδακτορικούς) και να τους βοηθήσουν στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Πώς γίνομαι μέλος;

Για να γίνεις και εσύ μέλος αυτής της κοινότητας και να εγγραφείς στο Σύλλογο, ώστε να μπορείς να συμμετέχεις στις επερχόμενες εξειδικευμένες δράσεις που διοργανώνει, δεν έχεις παρά να συμπληρώσεις αυτή τη φόρμα και στη συνέχεια θα έρθουμε εμείς σε επικοινωνία μαζί σου για την αποπληρωμή της συμβολικής συνδρομής των 10 €, που θα ισχύει για τα επόμενα 5 έτη