Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο Εργοστάσιο Σοκολάτας Παυλίδη, καθώς και του πρώτου κύκλου σεμιναρίων για soft skills, to Chemecon κλείνει τις δράσεις του για το 2018 με την, καθιερωμένη πλέον, πολυήμερη επίσκεψη του! Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μετά την περσινή επιτυχημένη εξόρμηση στην Πάτρα, διοργανώνεται τριήμερη επίσκεψη εκτός Αττικής, με προορισμό για φέτος την αγαπημένη συμπρωτεύουσα!

Η Θεσσαλονίκη αποτελεί αναμφίβολα ιδανικό προορισμό για την διεξαγωγή της επίσκεψης, σκοπός της οποίας είναι οι νέοι Χημικοί Μηχανικοί Αθηναίοι, αλλά και Θεσσαλονικείς, να έρθουν σε επαφή με ερευνητικά κέντρα και βιομηχανίες της πόλης.Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνει την επίσκεψη στην τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ, έτσι ώστε οι φοιτητές να δουν την λειτουργία της βιομηχανίας εκ των έσω και να συναναστραφούν με τους εργαζομένους της, που θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους μαζί τους. Φυσικά, από το πλάνο της επίσκεψης δεν θα μπορούσε να λείπει το ΕΚΕΤΑ ( Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης), αφού πρόκειται για ένα από τα κορυφαία ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας με τις κύριες εγκαταστάσεις του να βρισκονται στην Θεσσαλονίκη. Τέλος, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο τμήμα των Χημικών Μηχανικών με στόχο τη γνωριμία και δικτύωση με τους φοιτητές Χημικούς Μηχανικούς του ΑΠΘ.

Το κόστος της συμμετοχής για τους φοιτητές του ΕΜΠ ανέρχεται στα 125€ για τα μέλη του Συλλόγου και 130 € για τα μη μέλη. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται η μετακίνηση από και προς Θεσσαλονίκη, οι μετακινήσεις εντος της πόλης, η διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Vergina ( περιλαμβάνεται πρωινό), snacks, ροφήματα και οι επισκέψεις. Για τους Θεσσαλονικείς φοιτητές το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 10 € και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις εντός Θεσσαλονίκης, snacks, ροφήματα και τις επισκέψεις στις 7/12. Μην αργείς να κατοχυρώσεις την θέση σου!